11 Mayıs 2007 Cuma

Eurovision Şarkı Yarışması Finali !



52. Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finalinde ülkemizi 'Shake it up Şhekerim' adlı parçayla temsil eden Kenan Doğulu ilk 10 arasına girerek finale kaldı… Türkiye finalde 22. sırada yarışacak.

Eurovision heyecanı sürüyor… Bu yıl Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 52’ncisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın heyecanla beklenen finali canlı yayınla TRT’de… Final programını 12 Mayıs Cumartesi akşamı, saat 22.00’de itibaren TRT 1 ve TRT Int’te izleyebilirsiniz.

Bu yıl 42 ülkeyle rekor bir katılımın gerçekleştiği 2007 Eurovision Şarkı Yarışması’nda; doğrudan finale kalan 14 ve yarı final sonunda finale katılmaya hak kazanan 10 ülkeyle birlikte toplam 24 ülke yarışacak. Bosna-Hersek, İspanya, İrlanda, Finlandiya, Litvanya, Yunanistan, İsveç, Fransa, Rusya, Almanya, Ukrayna, İngiltere, Romanya ve Ermenistan finalde doğrudan yarışacak ülkeler. 10 Mayıs Perşembe günü yapılan yarı finali geçerek, finalde yarışmayı hak eden ülkeler ise Beyaz Rusya, Makedonya, Slovenya, Macaristan, Gürcistan, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye ve Moldova… "Shake It Up Shekerim" adlı şarkısıyla ülkemizi temsil eden Kenan Doğulu bu kez 22. sırada yarışıyor. Geçtiğimiz yıl "Feel The Rythm- Ritmi Hisset" sloganıyla yapılan Eurovision Şarkı Yarışması’nın bu yılki sloganı; Finlandiya’nın gerçekleşen rüyasını simgelediği için “True Fantasy" yani "Gerçek Fantezi" olarak belirlendi.

Güçlü teknik donanımıyla Avrupa'nın en aktif sosyal merkezlerinden biri olan Hartwall Arena’da gerçekleştirilecek yarışmayı, Jaana Pelkonen ve Mikko Leppilampi sunuyor. Helsinki’den Hakan Urgancı’in sunum ve yorumlarıyla katılacağı finalde, Türkiye’nin puanlarını ise Meltem Yazgan açıklayacak. Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci gelecek ülkeyi belirlemede yine seyircilerin SMS (kısa mesaj ) oyları etkili olacak. Ancak yarı finalde olduğu gibi SMS gönderecek izleyicilerin dikkat etmesi gereken bir nokta var. İzleyicilerin, bulundukları ülkede yarışmayı yayınlayan kanalda verilen GSM numaralarına göre SMS göndermeleri gerekiyor.

Final programından önce ise yine TRT 1 ve TRT Int kanallarında, saat 21.30’da “Eurovision 2007 Finale Doğru” adlı program ekrana gelecek. Oylamayla ilgili kuralların verileceği programda ayrıca, Eurovision’la ilgili tanıtım görüntüleri ve haberlere yer veriliyor.

Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkeler aşağıdaki sırayla performanslarını sergileyecekler.

1 Bosna Hersek Maria ŠESTIC Rijeka Bez Imena
2 İspanya D'NASH I Love You Mi Vida
3 Beyaz Rusya Koldun Work Your Magic
4 İrlanda DERVISH They Can't Stop The Spring
5 Finlandiya Hanna PAKARINEN Leave Me Alone
6 Makedonya Karolina Mojot Svet
7 Slovenya Alenka GOTAR Cvet Z Juga
8 Maceristan Magdi RÚZSA Unsubstantial Blues
9 Litvanya 4FUN Love Or Leave
10 Yunanistan Sarbel Yassou Maria
11 Gürcistan Sopho Visionary Dream
12 İsveç THE ARK The Worrying Kind
13 Fransa LES FATALS PICARDS L'amour À La Française
14 Letonya BONAPARTI.LV Questa Notte
15 Rusya SEREBRO Song #1
16 Almanya Roger CICERO Frauen Regier'n Die Welt
17 Sırbistan Marija ŠERIFOVIC Molitva
18 Ukrayna Verka SERDUCHKA Dancing Lasha Tumbai
19 İngiltere SCOOCH Flying The Flag (For You)
20 Romanya TODOMONDO Liubi, Liubi, I Love You
21 Bulgaristan Elitsa TODOROVA & Stoyan YANKOULOV Water
22 Türkiye Kenan DOĞULU Shake It Up Shekerim
23 Ermenistan Hayko Anytime You Need
24 Moldova Natalia BARBU Fight


Yayın
12.05.2007 22:00 / TRT1
12.05.2007 22:00 / TRTINT
12.05.2007 22:00 / TRTTÜRK

2 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

72.20.51.4