8 Mayıs 2007 Salı

52. Eurovision Şarkı Yarışması'na Doğru

Türkiye'yi gelecek hafta Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılacak 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek Kenan Doğulu'nun "Shake It Up Shekerim" adlı şarkısı, internetteki oylamalarda birinci sırada.
"Esctoday.com" internet sitesinde bu yıl Eurovision'da yarışacak şarkılar için devam eden oylamalarda, "Shake It Up Shekerim" hem "yarışmayı kazanması beklenen", hem de "en favori şarkı" kategorilerinde birinci sırada bulunuyor. Yarışmayı kazanması beklenen şarkı kategorisinde "Shake It Up Shekerim"in yüzde 9.1, en favori şarkı kategorisinde ise yüzde 8.9 puanı var.

Helsinki'de yarı final ve finale katılacak toplam 42 şarkı için yapılan her iki oylamada, ikinci sırada Sırbistan, üçüncü sırada Malta, dördüncü sırada Kıbrıs Rum kesimi ve beşinci sırada İsveç'i temsil edecek şarkılar bulunuyor.

Helsinki'de Hartwall Arena'da düzenlenecek yarışmanın yarı finali 10 Mayıs'ta, finaliyse 12 Mayıs'ta yapılacak. Bosna-Hersek, İspanya, İrlanda, Finlandiya, Litvanya, Yunanistan, İsveç, Fransa, Rusya, Almanya, Ukrayna, İngiltere, Romanya ve Ermenistan doğrudan finale kalırken, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 28 ülke önce yarı finalde yarışacak. Yarı finalde ilk 10'a giren ülkelerin şarkıları finale katılmaya hak kazanacak.

2 yorum:

sweet dedi ki...

kesin birinciyiz..şarkıların hemen hemen çoğunu dinledim en iyisi bizimki..haydi kenan sana güveniyoruz, ruhumuz seninle..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.